Προσφορές

Κατηγορίες Κατηγορίες

Βρείτε μας (Χάρτης) Βρείτε μας (Χάρτης)

Σας ενδιαφέρει Σας ενδιαφέρει

Σας προτείνουμε! Σας προτείνουμε!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Οι αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουμε για την διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου είναι πολλές. Τι χρώμα θα είναι οι τοίχοι, τι θα στρώσουμε στο πάτωμα, τι σχέδιο θα έχει το φωτιστικό, τι χρώμα θα είναι η κουρτίνα, τι έπιπλα θα χρειαστούμε και πως θα τα τοποθετήσουμε στο χώρο.


Οπλιστείτε με υπομονή και ξεκινήστε…

 

Ας ξεκινήσουμε από το δάπεδο…

Αν το δάπεδο είναι παλιό ή φθαρμένο στο χώρο που θέλετε να μετατρέψετε σε παιδικό δωμάτιο, τότε η καλύτερη αισθητικά αλλά και οικονομικά λύση είναι η τοποθέτηση βινυλικού δαπέδου σε ένα ανοιχτό γλυκό χρώμα.

Το βινυλικό δάπεδο είναι ηχομονωτικό, έχει ζεστή αίσθηση στο πάτημα, απορροφά κραδασμούς και τοποθετείται εύκολα πάνω από οποιαδήποτε λεία επιφάνεια.

Επιπλέον το βινυλικό δάπεδο είναι μια οικονομική, εύκολη και πρακτική λύση. Θα σας πρότεινα να επιλέξετε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση ξύλου που θα φωτίσει τον χώρο χωρίς να τον βαραίνει.

Μεγάλη ποικιλία σε βινυλικά δάπεδα σε όλες τις μορφές τους (φύλλο, πλακίδια και λωρίδες) μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ :: ΒΙΝΥΛΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΔΑΠΕΔΟΥ (plastelhome.gr)

Βάλτε χρώμα στους τοίχους

Ο τρόπος που θα επιλέξετε να ντύσετε τους τοίχους του παιδικού δωματίου είναι καθοριστικός για το τελικό ύφος και την αισθητική που θέλετε να δώσετε στο χώρο. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο μοντέρνες, πρωτότυπες ή οικονομικές. Σε κάθε περίπτωση η τελική επιλογή είναι δική σας.

Μπορείτε να βάψετε το δωμάτιο με χαρούμενα παστέλ χρώματα, να κάνετε αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων ή να «παίξετε» με διαφορετικές αποχρώσεις του ιδίου χρώματος. Φροντίστε πρώτα από όλα τα χρώματα να είναι οικολογικά, χωρίς τοξικές ουσίες, και επίσης αποφύγετε τα πολύ έντονα και ψυχρά χρώματα γιατί κουράζουν τα μάτια και δημιουργούν εκνευρισμό στα παιδιά. Μπορείτε επίσης να ζωντανέψετε το χώρο, τοποθετώντας παιδικά stickers στους τοίχους ή τις ντουλάπες. Επιλέξτε stickers με ένα αγαπημένο θέμα (Αστερίξ & Οβελιξ, ζώα του δάσους, διάστημα, κάστρα με νεράιδες, αγωνιστικά αυτοκίνητα, αθλήματα κ.α) ή στολίστε τους τοίχους με πολύχρωμα παιδικά παζλ και χειροποίητους παιδικούς πίνακες και δώστε στο δωμάτιο ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα.

 

Μεγάλη ποικιλία σε παιδικά αυτοκόλλητα τοίχου θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΤΟΙΧΟΥ – ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ :: ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ (STICKERS) :: ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ (plastelhome.gr)

Άλλη μια πολύ καλή λύση για τη διακόσμηση του δωματίου είναι η ταπετσαρία. Αν κάνετε μια έρευνα στην αγορά θα εκπλαγείτε από την ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων που διατίθενται στο είδος. Η ταπετσαρία δίνει μια παραμυθένια αίσθηση στο παιδικό δωμάτιο καθώς μπορεί να συνδυάζει με αρμονικό τρόπο ζεστά χρώματα και παραστάσεις με αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Επίσης μπορείτε, αν θέλετε, να επενδύσετε ένα μόνο τοίχο του δωματίου ή να βάλετε μια παιδική μπορντούρα στην ευθεία που συναντιούνται δύο διαφορετικές αποχρώσεις χρώματος κατά μήκος των τοίχων.

Μια επίσης πολύ ωραία πρόταση για τους τοίχους του παιδικού δωματίου είναι η τοποθέτηση φωτοταπετσαρίας με παιδικές παραστάσεις ή αγαπημένους ήρωες των παιδιών σε καρτούν κι όχι μόνο.

Συνήθως στα αγόρια αρέσουν οι σούπερ ήρωες, τα αυτοκίνητα, τα αθλήματα, τα άγρια ζώα, οι πειρατές, το διάστημα κ.α. ενώ στα κορίτσια αρέσουν οι νεράιδες, οι πριγκίπισσες και οι  ήρωες από τα παραμύθια.

 

Μεγάλη ποικιλία σε ταπετσαρίες και φωτοταπετσαρίες για το παιδικό δωμάτιο θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΤΟΙΧΟΥ (plastelhome.gr)

 

Παιδικό χαλί ή μοκέτα για το δάπεδο..

Η επόμενη απόφαση που θα χρειαστεί να πάρετε είναι η επένδυση του πατώματος. Θα προτιμήσετε παιδική μοκέτα ή θα βάλετε κάποιο χαλί με παιδικό σχέδιο.
Στην αγορά θα βρείτε παιδικές μοκέτες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Μονόχρωμες ή με παιδικά σχέδια, πιτσιλωτές ή  ριγωτές, μπουκλέ ή βελουτέ, ανάγλυφες ή λείες, με λεπτό ή παχύ πέλος, υποαλεργικές, αλέκιαστες, οικονομικές ή λιγότερο οικονομικές. Σε κάθε περίπτωση οι προσφερόμενες επιλογές είναι πολλές και σίγουρα σας δίνουν την πολυτέλεια της καταλληλότερης για εσάς και τον χώρο σας επιλογής.
Το σίγουρο είναι ότι η μοκέτα ζεσταίνει πολύ το χώρο του δωματίου και επιτρέπει στο παιδί να κυκλοφορεί ξυπόλητο σε όλο το δωμάτιο χωρίς να φοβάστε μη κρυώσει.
Τα παιδικά χαλιά, από  την άλλη πλευρά, προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία παιδικών παραστάσεων και απεικονίζουν συνήθως γνωστούς στα παιδιά ήρωες της Disney ή των παραμυθιών. Αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου, είναι όμως ακριβότερα από τις μοκέτες.

 

Μεγάλη ποικιλία σε παιδικά χαλιά και μοκέτες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο Παιδικά Χαλία (plastelhome.gr)

Φροντίστε για τον σωστό φωτισμό…

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι φωτεινό γιατί, ως γνωστό, το φως φτιάχνει τη διάθεση και μας γεμίζει ενέργεια. Για το λόγο αυτό η κουρτίνα που θα επιλέξετε στο παράθυρο του παιδικού δωματίου δεν θα πρέπει να είναι σε σκούρο, έντονο χρώμα για να μη σκοτεινιάζει το χώρο. Προτιμήστε μια μονόχρωμη κουρτίνα από λεπτό ύφασμα σε χαρούμενα χρώματα ή μια κουρτίνα με διακριτικά παιδικά σχέδια ή ακόμα τις περίφημες ρολο-κουρτίνες, οι οποίες είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό και βγαίνουν σε ποικιλία χρωμάτων και παιδικών σχεδίων. Είναι επίσης ιδιαίτερα πρακτικές και εύχρηστες.

Σε ότι αφορά τον φωτισμό του δωματίου, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων για παιδικά φωτιστικά ανάλογα με το φύλλο του παιδιού και φυσικά τις προτιμήσεις σας. Αυτοκινητάκια, αεροπλάνα, αερόστατα, μπάλες, νεράιδες, πριγκίπισσες, πολύχρωμοι γλόμποι είναι μόνο μερικά από τα σχέδια παιδικών φωτιστικών που διατίθενται στην αγορά. Προσέξτε όμως η λάμπα που θα βάλετε στο φωτιστικό του δωματίου να μην εκπέμπει λευκό, ψυχρό φως και να είναι, κατά προτίμηση, ηλεκτρονική για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Μεγάλη ποικιλία σε υπέροχα παιδικά φωτιστικά θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΑΙΔΙΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ (plastelhome.gr)


Επιλέξτε λειτουργικά έπιπλα..

Σίγουρα θα χρειαστείτε μια κούνια και μια αλλαξιέρα- έπιπλο με πολλά συρτάρια. Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο γούστο και στον χώρο σας. Μη φορτώσετε το παιδικό δωμάτιο με πολλά έπιπλα, το μικρό σας θα χρειαστεί χώρο για να κυλιστεί, να μπουσουλήσει και να απλώσει τα παιχνίδια του.
Αν, ωστόσο, έχετε την πολυτέλεια του χώρου, μπορείτε να βάλετε κι ένα μικρό καναπέ-κρεβάτι ντυμένο με ύφασμα χαρούμενου χρώματος και να το γεμίσετε με πολύχρωμες μαξιλάρες και χνουδωτά ζωάκια. Προσθέτει στην αισθητική του δωματίου κι εξυπηρετεί για τις νύχτες που θα χρειαστεί να  κοιμηθείτε κοντά του (μη γελιέστε θα είναι πολλές.)

Επίσης για λίγο μεγαλύτερα παιδάκια μπορείτε να επιλέξετε παιδικά έπιπλα με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από τον κόσμο της Disney ή των αγαπημένων τους κινουμένων σχεδίων στη τηλεόραση. Είναι πανέμορφα και πρακτικά, σχεδιασμένα με ασφάλεια για παιδιά ηλικίας  έως και 7 ετών.

 

Μεγάλη ποικιλία σε παιδικά έπιπλα με αγαπημένους ήρωες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ DISNEY (plastelhome.gr)

Αυτά τα λίγα για αρχή … ξεκινήστε και σίγουρα στη πορεία θα σας έρθουν κι άλλες πολλές και πρωτότυπες ιδέες. Καλή επιτυχία στο νέο σας εγχείρημα.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα Κάτω από αυτήν την Κατηγορία.