0
Το καλάθι είναι άδειο
07/09/2023
από Άννα Παπάζογλου

Οι δημιουργικές προτάσεις για ενασχόληση στο σπίτι είναι ανεξάντλητες, ακόμα κι αν κάποιες φορές, η πεσμένη ψυχολογία μας κάνει να αισθανόμαστε ότι στερεύουμε από ιδέες και διάθεση για ανανέωση.

Αν αγαπάτε τον χώρο στον οποίο ζείτε και σας αρέσουν οι εναλλαγές στη διακόσμηση, σίγουρα θα βρείτε τις προτάσεις μας σαν μια αφορμή για δημιουργικές αλλαγές στο σπίτι.

Τα αυτοκόλλητα φύλλα διακόσμησης ήταν για χρόνια η αγαπημένη επιλογή των μαμάδων μας για τα συρτάρια της ντουλάπας κι όχι μόνο, όμως o αγαπημένος τρόπος διακόσμησης των μαμάδων μας έχει εξελιχθεί απίστευτα, με μία τεράστια ποικιλία σχεδίων υψηλής ποιότητας που προσομοιάζουν τα φυσικά υλικά με απίστευτη επιτυχία.

1. Ντύστε τα παράθυρα σας με υπέροχα αυτοκόλλητα βιτρώ και αμμοβολής

Θέλετε να διαφυλάξετε τον προσωπικό σας χώρο από τα αδιάκριτα βλέμματα ή μήπως θέλετε να προσθέσετε μια αισθητική πινελιά σε ένα βαρετό παράθυρο.

Μπορείτε να διαλέξετε από μια τεράστια συλλογή βιτρώ με ή χωρίς σχέδιο και μπορείτε να το εφαρμόσετε σε τμήματα του παραθύρου σας ή ακόμα και σε ολόκληρο το παράθυρο. Δεν είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε σωστά με την πρώτη προσπάθεια. Αυτό είναι το ωραίο με τα αυτοκόλλητα φύλλα διακόσμησης, μπορείτε να τα ξεκολλήσετε και να τα ξανακολλήσετε πολλές φορές έως ότου πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.


2. Δημιουργήστε ετικέτες κι άλλα όμορφα και χρηστικά αντικείμενα με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα

Μπορείτε να κόψετε το αυτοκόλλητο μαυροπίνακα σε διάφορα γεωμετρικά σχήματα και να τα χρησιμοποιήσετε για ετικέτες σε διάφορα αντικείμενα του σπιτιού σας. Οι ετικέτες μαυροπίνακα δείχνουν πολύ όμορφα πάνω σε μεταλλικά κουτιά, γλαστράκια, ξύλινα δοχεία, κουτιά δώρων κ.α.

Μπορείτε επίσης να καλύψετε την πόρτα του παιδικού δωματίου, ένα μέρος του ψυγείου ή ένα ντουλάπι της κουζίνας με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα και να το γεμίσετε με χαρούμενα μηνύματα, υπενθυμίσεις, εκφράσεις αγάπης, ποιηματάκια, εκκρεμότητες, υπενθυμίσεις για ραντεβού κ.α.

Τέλος μπορείτε να φτιάξετε όμορφα σουπλά με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα και να βάλετε τα παιδιά σας να τα ζωγραφίσουν το καθένα με διαφορετικό τρόπο. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!
3. Μεταμορφώστε τα συρτάρια σας

Ναι, το ξέρουμε η ιδέα είναι παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, ωστόσο με τα νέα σχέδια και μοτίβα της αγοράς, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό απ’ ότι ήταν παλιά. Για να κάνετε το αποτέλεσμα πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να ντύσετε τις δύο πλευρές και τον πάτο του συρταριού με ένα γυαλιστερό αυτοκόλλητο σε κάποιο έντονο πρωτότυπο χρώμα που θα κάνει την διαφορά μόλις κάποιος ανοίξει το συρτάρι.


4. Κάντε reboot στον παλιό σας υπολογιστή

Έχετε ένα παλιό laptop το οποίο δουλεύει ακόμα, αλλά η εμφάνιση του είναι ξεπερασμένη και θέλετε να το κάνετε λίγο πιο trendy?

Τώρα μπορείτε να το μεταμορφώσετε και να το μετατρέψετε σε σημεία αναφοράς και αφορμή για συζήτηση.

Μπορείτε να το ντύσετε με αυτοκόλλητο φύλλο διακόσμησης σε πρωτότυπα μοτίβα, σχέδια ξύλου, μαρμάρου, τούβλων, καθρέπτη, καρτούν κ.α. ότι ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σας και να το κάνετε ΜΟΝΑΔΙΚΟ!


5. Αναβαθμίστε αισθητικά την σκάλα σας

Έχετε σκάλες στο σπίτι σας και θέλετε να τις κάνετε λιγότερο βαρετές. Πολλές φορές υποτιμώνται στη διακόσμηση, τα καλοφτιαγμένα προσκέφαλα μιας σκάλας τα οποία μπορούν να κάνουν το «ταξίδι» προς τα πάνω πιο διασκεδαστικό!

Μπορείτε να συνδυάσετε μοτίβα και χρώματα ή να βάλετε ένα αγαπημένο σας σχέδιο σε όλα τα προσκέφαλα της σκάλας. Η τελική επιλογή είναι δική σας αλλά το αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση, θα είναι εντυπωσιακό.6. Μεταμορφώστε τα παλιά σας έπιπλα

Παλιά έπιπλα όπως συρταριέρες, κομοδίνα, τουαλέτες, ντουλάπες κ.α. μπορούν με ελάχιστο κόστος και πολύ φαντασία να μεταμορφωθούν σε ένα μοναδικό κομμάτι με άποψη. Θα χρειαστούν πρώτα λίγο ξύσιμο για να αφαιρέσετε τυχόν ανωμαλίες και ατέλειας στην επιφάνεια των επίπλων και στη συνέχεια μπορείτε να τα καλύψετε μερικώς ή εξ ολοκλήρου με ένα μοναδικό μοντέρνο ή ρετρό σχέδιο αυτοκόλλητου φύλλου από τις αμέτρητες διαθέσιμε επιλογές σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ένα vintage σχέδιο ξύλου, πλακιδίων, μαρμάρου, φελλού , μπαμπού, καθρέπτη κ.α.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα έπιπλο που ταιριάζει απόλυτα στο προσωπικό σας γούστο αλλά και στην αισθητική του χώρου σας.7. Ντύστε βιβλία, σημειωματάρια, κούτες και ημερολόγια

Μεταμορφώστε ένα απλό σημειωματάριο σε προσωπικό έργο τέχνης, προτού ακόμα γράψετε μια λέξη στις λευκές του σελίδες. Για σας μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο με αφηρημένα μοντέρνα σχέδια, animal print, σχέδια από τη φύση, απομίμηση δέρματος κ.α

Για τα παιδιά μπορείτε να επιλέξετε χαρούμενα πολύχρωμα μοτίβα, σχέδια καρτούν κ.α.8. Ανανεώστε τον πάγκο της κουζίνας

Το να αλλάξετε τους πάγκους της κουζίνας σας, μπορεί να ακούγεται ωραίο σαν ιδέα αλλά είναι σίγουρα μια ακριβή πρόταση που μάλλον δεν ταιριάζει πολύ στο πνεύμα των ημερών….

Μπορείτε ωστόσο να ανανεώσετε την κουζίνα σας με σχεδόν μηδαμινό κόστος, εφαρμόζοντας απλά εξαιρετικής ποιότητας φύλλα διακόσμησης στους πάγκους της κουζίνας. Μπορείτε να επιλέξετε σχέδια που προσομοιάζουν με απόλυτη επιτυχία σε διάφορους τύπους μαρμάρων ή γρανίτη. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρη επιτυχία.9. Φτιάξτε μοντέρνα μοτίβα με καθρέπτες

Οι καθρέπτες παίζουν αναμφίβολα ένα σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Τώρα χάρη στα αυτοκόλλητα φύλλα καθρέπτη μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα τα δικά σας μοτίβα. Μπορείτε να κόψετε κόντρα πλακέ σε τετράγωνο, στρογγυλό ή ότι άλλο σχήμα σκεφτείτε και να εφαρμόσετε από πάνω αυτοκόλλητο καθρέπτη. Στη συνέχεια μπορείτε να τα παρατάξετε με όποια σειρά και σε ότι απόσταση σας αρέσει. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.10. Μπορείτε να ντύσετε ένα τοίχο του σπιτιού που σας φαίνεται βαρετός και άχρωμος

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αυτοκόλλητα φύλλα διακόσμησης για να εφαρμόσετε διάφορα μοτίβα βαφής, μοτίβα μοντέρνα ή vintage ή σχέδια που προσομοιάζουν φυσικά υλικά στους τοίχους σας εύκολα και απλά.

Και το πιο σημαντικό, όποτε αποφασίσατε ότι σας κούρασε ή δεν σας εκφράζει πλέον η προηγούμενη επιλογή σας απλά την αλλάζετε…


11. Ανανεώστε τον χώρο πίσω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας

Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να φρεσκάρετε την επιφάνεια πίσω από το νεροχύτη της κουζίνας σας? Τα αυτοκόλλητα φύλλα διακόσμησης συνιστούν την ιδανική λύση για εσάς. Από την μία πλευρά, τα φύλλα διακόσμησης σας προσφέρουν αμέτρητες επιλογές σε χρώμα και σχέδια και από την άλλη το υλικό αντέχει το καθημερινό καθάρισμα και την επαφή με το νερό κα και φθείρεται σε πολύ αργούς ρυθμούς.

Και φυσικά όταν το βαρεθείτε, το αφαιρείτε εύκολα και τοποθετείτε άλλο.

Δείτε την τεράστια συλλογή μας σε αυτοκόλλητα διακοσμητικά φύλλα στον ακόλουθο σύνδεσμο ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΤΟΙΧΟΥ – ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ :: ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ (STICKERS) (plastelhome.gr)
Ιδέες και συμβουλές Ιδέες και συμβουλές

Newsletter sign up Newsletter sign up