0
Το καλάθι είναι άδειο
12/10/2023
από Άννα Παπάζογλου

Το πλαστικό δάπεδο δεν είναι ένα καινούργιο υλικό, υπάρχει στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο η εξέλιξη του μέσα στα χρόνια το έχει αναδείξει σε κορυφαία επιλογή για το σπίτι αλλά και τον επαγγελματικό χώρο.

Το πλαστικό δάπεδο συνδυάζει υψηλή αισθητική, ποικιλία σχεδίων, ανθεκτικότητα, ευκολία στη τοποθέτηση και οικονομική τιμή. Διατίθεται σε μορφή φύλλου, πλακιδιών αλλά και λωρίδων που προσομοιάζουν τις ξύλινες τάβλες.

Παράγεται σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και στυλ που ταιριάζουν σε όλους τους χώρους και τα στυλ διακόσμησης και αισθητικής.

Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής, η ποιότητα του πλαστικού δαπέδου έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον προσομοιάζει με εξαιρετική πιστότητα όλα τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, τη πέτρα, το μάρμαρο, το κεραμικό πλακάκι, το μωσαϊκό κ.α.

Η τοποθέτηση του πλαστικού δαπέδου είναι εύκολη, γρήγορη και δεν κοστίζει ακριβά.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε μία λίστα με τα βασικότερα πλεονεκτήματα του πλαστικού δαπέδου σε όλες του τις μορφές:

  • Άμεση και Απλή Εγκατάσταση: Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια επίπεδη, σκληρή και επικολλάται με ειδική κόλλα.
  • Αντοχή στην υγρασία: Το πλαστικό δάπεδο είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στην υγρασία. Η αντοχή του στην υγρασία, το καθιστά ιδανική επιλογή για κουζίνες και μπάνια.
  • Ελάχιστη Συντήρηση: Δεν απαιτεί πολλές εργασίες συντήρησης παρά μόνο ένα τακτικό καθαρισμό με ένα ουδέτερο καθαριστικό πατώματος και ζεστό νερό.
  • Αντιολισθητικό: Το πλαστικό δάπεδα έχει αντιολισθητικές ιδιότητες κι αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή για καταστήματα, εργοστάσια και γενικότερα για επαγγελματικούς χώρους με μεγάλη κυκλοφορία.
  • Αντοχή στο βάρος: Έχει τεράστια αντοχή σε βάρος γι’ αυτό και τοποθετείται ακόμη και σε βιομηχανικούς χώρους όπου υπάρχει βαρύς εξοπλισμός.
  • Ποικιλία Σχεδίων: Το πλαστικό δάπεδο, κυκλοφορεί στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν διάφορες απομιμήσεις σε πέτρα, ξύλο, πλακάκια. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα πλαστικά δάπεδα σε σχέδια ξύλου που πραγματικά προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αισθητικά αποτέλεσμα.

Πλαστικό δάπεδο για την κουζίνα

Το πλαστικό δάπεδο συνιστά την τέλεια επιλογή για τη κουζίνα σας. Είναι πλήρως αδιάβροχο, καθαρίζεται εύκολα, απορροφά θορύβους και προσφέρεται σε ποικιλία σχεδίων που θα αναβαθμίσουν αισθητικά την κουζίνα σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε την παραμικρή προεργασία και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Για την κουζίνα μπορείτε να επιλέξετε ένα πλαστικό δάπεδο σε απομίμηση πέτρας, γρανίτη, κεραμικών πλακιδίων, ξύλου ή ακόμα κι ένα μονόχρωμο βιομηχανικό δάπεδο.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε βινυλικές λωρίδες οι οποίες προσομοιάζουν με εξαιρετική πιστότητα το ξύλινο δάπεδο σε διάφορες αποχρώσεις και σχέδια.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο πεπαλαιωμένου ξύλου ή vintage πλακιδίων εφόσον ταιριάζουν στη διακόσμηση του χώρου σας.


Πλαστικό δάπεδο για το μπάνιο

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως το πλαστικό δάπεδο είναι εντελώς αδιάβροχο και γι αυτό είναι ιδανικό για μπάνια και κουζίνες, όπου το νερό συχνά καταλήγει στο δάπεδο. Το νερό απλά παραμένει στην επιφάνεια του δαπέδου κι έτσι το μόνο που χρειάζεται είναι να το αφαιρέσετε με μια σφουγγαρίστρα. Ένα τακτικό σκούπισμα κι ένα περιστασιακό σφουγγάρισμα είναι αρκετά για να διατηρήσουν το δάπεδο σας καθαρό και αστραφτερό σαν καινούργιο. Το πλαστικό δάπεδο είναι επίσης αντιολισθητικό γεγονός εξαιρετικά χρήσιμο για το χώρο του μπάνιου.

Υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία σχεδίων, σε διάφορες αποχρώσεις, που είναι κατάλληλα για το μπάνιο : κεραμικό πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο, σε μοντέρνο και ρετρό στυλ, καθώς και μονόχρωμο δάπεδο σε βιομηχανικό στυλ.


Πλαστικό δάπεδο για την είσοδο του σπιτιού

Τα περισσότερα πλαστικά δάπεδα έχουν μια επιφάνεια τριβής πάνω από το στρώμα πλαστικού, κι ως εκ τούτου είναι πιο ανθεκτικά στη εντατική χρήση που προϋποθέτουν κάποιοι χώροι του σπιτιού.

Για την είσοδο του σπιτιού μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο σε απομίμηση πέτρας ή ξύλου σε διάφορες αποχρώσεις και τύπους ανάλογα με το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού.


Πλαστικό δάπεδο για τη κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι και τη τραπεζαρία

Η διαθέσιμη ποικιλία σχεδίων του πλαστικού δαπέδου σε συνδυασμό με την ηχομονωτική του ιδιότητα, την ευκολία καθαρισμού και την πιστότητα των σχεδίων του στα διάφορα φυσικά υλικά το καθιστούν ιδανική επιλογή και για τους κύριους χώρους του σπιτιού, όπως τις κρεβατοκάμαρες, το σαλόνι, το καθιστικό και την τραπεζαρία.


Τα συνήθη σχέδια για την κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι και τη τραπεζαρία είναι το ξύλο σε διάφορες αποχρώσεις και διάφορα στυλ και το κεραμικό πλακάκι.


ΔΕΙΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ :: ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΦΥΛΛΟ (plastelhome.gr)Ιδέες και συμβουλές Ιδέες και συμβουλές

Newsletter sign up Newsletter sign up