0
Το καλάθι είναι άδειο
07/10/2023
από Άννα Παπάζογλου

Πώς να εφαρμόσετε τη χρωματική ψυχολογία για το σχεδιασμό του γραφείου σας; 

Τα χρώματα προκαλούν συναισθήματα- γι' αυτό και χρησιμοποιούμε τα χρώματα για την επωνυμία, το μάρκετινγκ, τη χαλάρωση και βασικά τη δημιουργία περιβάλλοντος για επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν δεν έχετε συνυπολογίσει τη χρήση των σωστών χρωμάτων για να προκαλέσετε τα σωστά συναισθήματα για τον χώρο εργασίας σας, τότε ίσως να θέλετε να ξεκινήσετε τώρα.

Επιλέξτε πιο ζεστά χρώματα για να κάνετε τον χώρο να φαίνεται ζεστός και άνετος ή επιλέξτε το έντονο λευκό για καθαρές γραμμές που δείχνουν επαγγελματικές και ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα. Επιλέξτε τα χρώματα με βάση το είδος της εργασίας σας και τα συναισθήματα των μελών της ομάδας σας στα οποία θα θέλατε να εστιάσετε.

 

Ας πούμε, αν η επιχείρησή σας επικεντρώνεται περισσότερο στην επίλυση προβλημάτων, τότε μπορεί να θέλετε να επιλέξετε το μπλε χρώμα, καθώς προάγει τη δημιουργικότητα.

 Επιλέξτε το κίτρινο για την αισιοδοξία, το μαύρο για τη δύναμη και το κόκκινο για τη στρατηγική σκέψη, καθώς είναι ένα τολμηρό χρώμα.

Τα χρώματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στρατηγικά για να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο. Για παράδειγμα, τα σκούρα χρώματα τείνουν να απορροφούν περισσότερο φως, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Οι απαλές αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του υπόλευκου θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται φιλόξενο και μεγαλύτερο σε μέγεθος.

 Ομοίως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα για να χωρίσετε έναν ανοιχτό χώρο σε διαφορετικά διαμερίσματα. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε οπτικά διαχωριστικά με διαφορετικές επιλογές χρωμάτων δαπέδου χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσετε φυσικά εμπόδια.

Το πλαστικό δάπεδο είναι ο μοναδικός τύπος δαπέδου που προσφέρει τόσες πολλές επιλογές σε χρώματα, μοτίβα και υφές. Μπορείτε να επιλέξετε σανίδες ξύλου σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε βινυλικό δάπεδο σε απομίμηση μαρμάρου, μωσαικού, τεχνοτροπίας στούκο, κεραμικών πλακιδίων. Οι επιλογές είναι ατέλειωτες και οι προδιαγραφές του υλικού ιδανικές για επαγγελματικούς χώρους γραφείου.

 Μεγάλη ποικιλία σε πλαστικά δάπεδα για βινυλικές λωρίδες για το ανακαίνιση του γραφείου σας θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ (plastelhome.gr)

 

 

Ιδέες και συμβουλές Ιδέες και συμβουλές

Newsletter sign up Newsletter sign up