0
Το καλάθι είναι άδειο
28/10/2023
από Άννα Παπάζογλου

Κατά την ανακαίνιση του δαπέδου, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικούς από αυτούς:

 1. Τύπος Χώρου: Κάθε τύπος χώρου (π.χ. καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, μπάνιο) έχει διαφορετικές απαιτήσεις για το δάπεδο. Για παράδειγμα, σε μπάνια και κουζίνες χρειάζεται ένα δάπεδο που αντέχει στο νερό, ενώ σε καθιστικά ενδέχεται να επιλέξετε κάτι πιο ζεστό και ανάλαφρο.
 2. Υλικό: Επιλέξτε το υλικό του δαπέδου με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως ξύλο, πλακάκια, πλαστικά, μάρμαρο, κ.λπ.
 3. Κοστός: Ορίστε έναν προϋπολογισμό και προσπαθήστε να τον τηρήσετε. Υπάρχουν διάφορες επιλογές δαπέδων σε διάφορες τιμές, οπότε πρέπει να βρείτε κάτι που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.
 4. Εγκατάσταση: Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το δάπεδο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα εργαλεία και τις δεξιότητες για να το κάνετε σωστά. Διαφορετικά, σκεφτείτε την πρόσληψη ενός επαγγελματία.
 5. Στυλ και Σχεδιασμός: Επιλέξτε ένα στυλ και έναν σχεδιασμό που ταιριάζει με την αισθητική του χώρου και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
 6. Συντήρηση: Σκεφτείτε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διατηρήσετε το νέο δάπεδο. Ορισμένα υλικά απαιτούν περισσότερη συντήρηση από άλλα.
 7. Προβλήματα Υγρασίας: Αν ο χώρος σας είναι επιρρεπής σε υγρασία, επιλέξτε ένα υλικό που αντέχει σε αυτές τις συνθήκες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το  βινυλικό δάπεδο συνιστά την ιδανική  επιλογή για ανακαινίσεις χώρων για όλους τους ακόλουθους λόγους:

 1. Οικονομικό: Τα πλαστικά δάπεδα συνήθως είναι πιο οικονομικά από πολλά άλλα είδη δαπέδων. Μπορείτε να βρείτε ποικίλες επιλογές σε διάφορες τιμές, ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.
 2. Εύκολη εγκατάσταση: Τα πλαστικά δάπεδα συνήθως είναι εύκολα στην εγκατάσταση, ιδίως αν χρησιμοποιείτε πλακίδια ή ρολά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα στην εργασία.
 3. Ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων: Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υφών για πλαστικά δάπεδα. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε κάτι που ταιριάζει απόλυτα στον στιλ του χώρου σας.
 4. Ευκολία στη συντήρηση: Τα πλαστικά δάπεδα είναι συνήθως ανθεκτικά στο νερό και εύκολα στη συντήρηση. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με ένα υγρό πανί και ένα ήπιο καθαριστικό.
 5. Αντοχή σε φθορές: Τα πλαστικά δάπεδα είναι συνήθως ανθεκτικά σε γρατζουνιές, χτυπήματα και άλλες φθορές. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για χώρους με υψηλή κυκλοφορία.
 6. Αντοχή σε υγρασία και υγρά: Σε αντίθεση με άλλα υλικά δαπέδου, τα πλαστικά δάπεδα δεν απορροφούν υγρά, πράγμα που τα καθιστά κατάλληλα για χώρους όπου υπάρχει υγρασία (όπως μπάνια ή κουζίνες).
 7. Αντοχή σε χημικά: Τα πλαστικά δάπεδα μπορεί να αντέξουν την επαφή με πολλά χημικά, που ίσως να προκαλούσαν ζημιά σε άλλα είδη δαπέδου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε υψηλής ποιότητας πλαστικά δάπεδα και να εξετάσετε τις ανάγκες του χώρου σας πριν αποφασίσετε. Αν αναζητάτε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, υπάρχουν επίσης πλαστικά δάπεδα που παράγονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Μεγάλη ποικιλία πλαστικών δαπέδων για όλες τις απαιτήσεις δαπέδου αλλά και κάθε γούστο θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ (plastelhome.gr)
Ιδέες και συμβουλές Ιδέες και συμβουλές

Newsletter sign up Newsletter sign up